Belépés

Decemberi lapszámunkból

Örömmel adunk hírt a MOHOSZ horgászportál látogatóinak egy horgászújság megújulásáról. Nemcsak tartalmát tekintve, hanem formailag is frissebb külsőt öltött a legnépszerűbb hazai nyomtatott horgászmédium. Hamarosan az újságárusoknál a Magyar Horgász novemberi száma.

■ Pergetés:
Drávai impressziók – SZTAHOVITS PÉTER 4. oldal

■ Feederezés:
Feederezés a halak előszobájában – POLYÁK CSABA 8. oldal

Horgászat során legtöbbször az etetőanyaggal próbáljuk meg a halakat koncentrálni. Készítünk egy masszív alapozást, amire szépen felépítve a horgászatot – szerencsés esetben – jót szórakozhatunk. A vízpartokat járva legtöbbször azt tapasztalom, hogy a horgászok a fejükben megszületett elképzelést igyekeznek a halakra erőltetni, és nem azt nézik, hogy a halak mit gondolnak. Ők pedig, ahogyan mi is, szeretnek a maguk feje után menni. Ha valahol jól érzik magukat, akkor onnan még akkor sem szívesen mozdulnak ki, ha eléjük a mennyei mannát dobjuk. Mi tehetünk ilyenkor? Menjünk a halak feje után mi is!

■ Pergetés:
Nagy harcsák nyomában – VARGA VILMOS 14. oldal

Ki nem álmodna arról, hogy egyszer életében összeakaszkodhasson egy kapitális bajszossal. Hogy valóra válhasson ez az álom, és valóban elkészülhessen egy olyan fotó, ami örök emlék marad, nincs más teendőnk, mint elolvasni, és megfogadni a szerző tanácsait. Az út hosszú és rögös, de a végén aki kitartó, igazi “macsónak” nevezheti magát!

■ Horgászvizeink:
A Pátkai-víztározó – NAGY CSABA (HOFESZ) 18. oldal

■ Pergetopraktikák:
Mélyebben, lassabban – BOKOR KÁROLY 24. oldal

A csuka horgászatához kaphatunk hasznos ötleteket a szerzőtől. Bokor Károly sok-sok vízen töltött óra során szerzett tapasztalatait, osztja meg azokkal, akik télen csukázni indulnak. Sok megélt horgászkaland tanulságát vetette papírra, hogy ezekből a pecákból mindenki tanulhasson.

■ Wobblerezés:
Légy tudatosabb... – SZARVAS ZOLTÁN 28. oldal

■ Ismeretterjeszto:
Gödöllői áttörés... – SZIE 32. oldal

■ Novella:
Karácsony éjjel – SZÁRI ZSOLT 33. oldal

 

■ Feederezés:
Játék az elemekkel – ERDEI ATTILA 36. oldal

Erdei Attila azt mutatja be, hogyan érdemes egy őszi, ismeretlen vízen megrendezett versenyre felkészülni. Milyen szempontok határozzák meg a választott taktikát,  milyen etetőanyaggal, csalival szükséges készülni, ha eredményesek szeretnénk lenni. Újabb verseny titkok kerülnek napvilágra, hogy mindenki eredményesebben űzhesse a halakat.

■ Legyezés:
Legyes bottal az őszi Dráván – MONOS TIBOR 40. oldal

A Dráva szeszélyes, igazi vad folyó. A szépséges, természeti kincsekben bővelkedő folyó azonban elénk tárja kincseit, csak rá kell szánnunk az időt megismerésére. Ebben nyújt segítséget a szerző írása, amelyben ugyan legyes bottal gázol a vízben, de mindenki számára hasznos információkat oszt meg a drávai horgászatokról.

■ Lékhorgászat:
Jégre mentünk – SZÖRÉNYI ZOLTÁN 44. oldal

■ Versenyről versenyre:
Csónakos pergető OB 46. oldal

■ Horgászvizeink:
A Kígyós-tó Bácsalmáson – FARKAS CSABA 48. oldal

■ Olvasóink írták:
Küzdelem az óriással – GAJDÁN ZSOLT 52. oldal

A horgászat sok ismeretlenes egyenlet. Ebben az írásban egy amuros feladvány megoldásának minden lépését nyomon követhetjük. Hol keressük őket? Hogyan tudunk kapitális példányokat horogra keríteni egy nehéz terepen? Ebből az olvasmányos élménybeszámolóból minden kiderül.

■ Feederezés:
Feederes randevú – KOCSIS LÁSZLÓ 56. oldal

Ha ősz, és Duna, akkor márna! Kocsis László konkrét szerelékkel, tippekkel segíti az olvasót, hogy a folyó torpedóit sikeresen terelje szákba. Etetés, csalizás, helyek és szerelékek. Minden egy helyen megtalálható!

Szövetségi híreink 58. oldal

■ Rekordlista:
Rekordfogások 2015 60. oldal

Kirakatnéző 62. oldal

A Magyar Horgász konyhája 65. oldal