Belépés

Áprilisi lapszámunkból

Örömmel adunk hírt egy horgászújság megújulásáról. Nemcsak tartalmát tekintve, hanem formailag is frissebb külsőt öltött a legnépszerűbb hazai nyomtatott horgászmédia. Hamarosan az újságárusoknál a 100 OLDALAS Magyar Horgász áprilsi száma.
Ízelítő a tartalomból:

GÉGÉNY VIKTOR – Pergetős naptár 4
Az év minden hónapjára kapunk tippeket, hogy milyen halfajra és milyen pergető módszerrel lehetünk eredményesek!

ERDEI ATTILA – Az étvágytalan halak 8
Vannak horgászatok, amikor a halak nem úgy reagálnak az etetésre, ahogyan azt mi, horgászok szeretnénk. Az ilyen kapástalan időszakokra kapunk hasznos tanácsokat Erdei Attilától.  

CARP ZOOM TEAM – Szezonnyitó 12

VARGA VILMOS – Street fishing 14
Egy új stílus hódít a nagyvárosok pergetői között. Erről tudhatunk meg többet Varga Vilmos írásából.

HARASZKÓ CSABA – Csalik 18
A szupermarketek polcain számos, akár a pontyhorgászatban is hasznosítható termékkel találkozhatunk. Fűszerek, érdekes adalékok az áruházak polcairól? Miért is ne?

WALTERLAND – Keresd a halat 20
Walter Tamás egy távoli patakmederben próbál a pontyok nyomára bukkanni. Helyválasztás, felszerelés, csalizási tippek a kereső horgászathoz világbajnoki segítséggel.

POLYÁK CSABA  – Dorozsmás dévérek 24
A kora tavaszi horgászatok első vendégei a keszegfélék. A dorozsmás dévérek között fogott szép ponty teszi igazán különlegessé ezt a kora tavaszi, tippekkel tűzdelt elbeszélést.

ENERGOTEAM – Benzár feederrel 28
Egy csaliújdonság mutatkozik be Benzár Zsolt és az általa kifogott pontyok segítségével.

BOKOR KÁROLY – Nehéz terepen 30
A pergetés kemény műfaj, főleg, ha partról keresünk erre alkalmas helyet. A halak szeretnek ott tartózkodni, ahol a horgász nehezen tudja akár csak a helyet is megközelíteni. Mire figyeljünk, hol próbálkozzunk? Bokor Károly segít ezeknek a kérdéseknek a megválaszolásában.

SZTAHOVITS PÉTER – Az első foltok 36
Ha a süllőt tilalom óvja, akkor a pergető horgász beéri a csukával is. Sztavoits Péter, aki igazi süllő specialista, ilyenkor a csukák nyomába ered.

POLYÁK CSABA – Pecás portrék 40
Steve Ringer neve ismerősen cseng a finomszerelékes horgászsportot követők fülében. A vele készült interjúból megtudhatjuk, hogyan kezdte az angol kiválóság a horgászatot, és azt, hogy hogyan gondolkodik egy vérbeli profi a versenyzésről.

TIMÁR MIX TEAM – Bolós torpedók 42
A bolognai botos módszer ritka vendég az magazinok hasábjain. Hogy mennyire eredményes, és szórakoztató ez a hosszú botos technika, az kiderül a TEAM írásából.

SZÁRI ZSOLT – A compó szerencséje 46

KOCSIS LÁSZLÓ – Használj gumit! 48
A modern feeder horgászatban használatos gumikat mutatja be Kocsis László ebben az írásban, látványos grafikával segítve a szerelékek megértését.

F&H  – Tévéműsor 50

COLMIC TEAM – Methodozás újratöltve 52
Novák János, a Colmic Team feederes horgásza mutatja be azokat a csalikat, etetőanyagokat és felszereléseket, amelyek a method technikához tökéletesen alkalmasak.

POLYÁK CSABA – Csonti 56
Egyszerű, mindennapos csali, mégis több van benne, mint azt sokan gondolnák. Milyen fajtái vannak és hogyan lehet őket horgászat során felhasználni? Erről is szól ez a cikk.

SZARVAS ZOLTÁN – Csukák tiszta vízből 58
Egy kristálytiszta bányatóban csukát fogni nem is olyan egyszerű. Milyen csalikkal és taktikával lehetünk eredményesek? Látványos, szép fotókkal illusztrált írás Szarvas Zoltántól.

ENERGOTEAM – Benzár matchbottal 62

FARKAS CSABA – Poklás-csatorna 64
Halastavakhoz hasonló halbőségű víz Békés megyéban, a Gyulához közeli Poklás-csatorna. Miért érdemes ide ellátogatni a horgászoknak? A vízbemutató után ez már nem lesz kérdés.

MAVER TEAM – A fehér szellem 68
A Feeder GURU etetőanyag család egyik újdonsága, a White Ghost mutatkozik be a Maver Team írásában.

SZÁRI ZSOLT – Sárkányeregetés 70

FARKAS CSABA – Sügérsokasítás 72

MONOS TIBOR – A légykötés 74
Hogyan kezdjünk a légykötéshez? Milyen eszközök szükségesek, és ezeknél mit érdemes szem előtt tartani: Szakértő segítség a kezdő legyeseknek.

HUNYADY ATTILA – A mártogatás 78
Egy régi klasszikus módszer, ami mind a mai napig rendkívül eredményes, ha jól és jó helyen műveljük.

GÉGÉNY VIKTOR – Suspendots házilag 82
Hogyan készíthetünk úszó wobblereinkből pillanatok alatt lebegőt, vagy lassan süllyedőt? Ehhez kapunk hasznos ötletet Gégény Viktortól.

SZÖVETSÉGI HÍREK 83

NAGY CSABA – Fenekezés 84
Egy klasszikus módszer a pontyok becserkészésére. Szerelék, csali és hely. Ha ezek rendben vannak, az egyszerű is lehet nagyszerű.

REKORDLISTA 88

KIRAKATNÉZŐ 92

APRÓHIRDETÉS 94

A MAGYAR HORGÁSZ konyhája 95

m4 – PECATÚRA 96

REJTVÉNY 98