Belépés

Velencei-tavi évadnyitó

A 15. alkalommal megrendezett MOHOSZ Velencei-tavi Évadnyitó Horgász és Halászléfőző Verseny idén új helyszínen, az agárdi Napsugár strand szomszédságában, a 10. Velencei-tavi Hal-, vad-, bor- és Pálinkafesztivál 4 napos rendezvénysorozatának keretén belül a vasárnapi „halas nap” kiemelt eseményeként került megrendezésre.

18358586_1541785295855903_4589724519862770798_o.jpg

A kissé hűvös reggelt követően, kifejezetten kellemes, napsütéses időjáráshoz volt szerencsénk az idei évadnyitón. A megelőző napok esős, szeles hideg viszonyaihoz képest pedig különösen szerencsésnek mondhatjuk magunkat.

A halászléfőző versenyen 21 csapat indult, akik között a környékbelieken kívül bajai, Tisza és Duna mentiek is igyekeztek tudásuk legjavát adva a legjobb halászleveket elkészíteni.
A változatos módon elkészített ételeket a 3 tagú szakértő zsűri (Mihály Csaba, Szigetvári Imre, Grenyovszki Károly) a megjelenés, az illat és az ízhatás alapján értékelte. Az így kialakult pontszámok alapján a legjobb leveket főzték:

1. helyezett: Lovrity Ferenc Baja
2. helyezett: Veszeli István Pörböly
3. helyezett: Katona Péter Kápolnásnyék

A finom halászlevek igényes tálalására is sokan ügyeltek.
A "legszebb teríték" elismerő címet Göldner Tibor Bajai csapata nyerte el.


Az agárdi szabad partszakaszon horgászó, parti felnőtt kategória 18 indulója közül 10 versenyző fogott halat, közülük a legeredményesebbek voltak:
1. helyezett: Holló Mihály Vecsés
2. helyezett: Gecse Béla Budapest
3. helyezett: Varga György Baja

Az ifjúsági kategória 4 versenyzője is kitartóan horgászott, közülük 2-en fogtak értékelhető mennyiségű halat:
1. helyezett: Juhász Ákos Szfv.
2. helyezett: Koródi Zoltán Dinnyés

A csónakos horgászversenyre 8 horgász evezett ki, közülük 6-an fogtak halat.
A következő eredmények születtek:
1. helyezett Kovács Attila Budapest(vándorkupa)
2. helyezett: Paska János Szfv.
3. helyezett: Szekeres Csaba Ősi

Az összesített versenyeredmények alapján a vándorkupát idén is Kovács Attila a csónakos kategória győztese vihette haza és őrizheti a következő évi versenyig.

A legfiatalabb horgászok számára idén is izgalmas összetett „ötpróba” csapatversenyt szervezetünk a csónakkikötő melletti zöld területen. A 7 nevezett háromfős csapat öt versenyszámban mérte össze tudását (teszt, halfelismerés, kétféle célbadobás és horgászat). A legifjabb horgászok kiválóan szerepeltek az ötpróbán; nemcsak az elméleti feladatokban bizonyultak felkészültnek, de a nagy ügyességet, koncentrációt és csapatmunkát követelő feladatokban is kiválóan helytálltak.

A versenyzők és a rendezvény vendégei számára pedig a 250 adagos igazi „velencei-tavi halászlét” Sebestyén András és csapata készítette.

A horgászévad ünnepélyes megnyitásaként Tóth István Gárdony város polgármestere vetett be jelképesen egy horgászfelszerelést, L. Simon László országgyűlési képviselő pedig egy egyedi jellel ellátott termetes pontyot is útjára indított a tóba. Az őt kifogó szerencsés horgász a jel bemutatása illetve beküldése esetén jutalomban részesül majd.

Köszönjük a székesfehérvári Korona Horgászáruháznak a gyermekhorgász versenyhez biztosított etetőanyag és ajándék felajánlását, a Pákozdi Önkormányzat, a Regélő Hagyományőrző Egyesület valamint a kápolnásnyéki VRT Autósbolt hozzájárulását a rendezvény megvalósításához. Varga Lajosnak és a Székesfehérvári Tűzoltó Egyesületnek külön köszönjük a tűzoltási bemutatót és parázson sült tükörpontyokat.

A győzteseknek gratulálunk a szép eredményekhez! Minden résztvevőnek köszönjük megtisztelő jelenlétét a jó hangulatot, önkéntes segítőinknek és dolgozóinknak pedig a kitartó munkát!

Még több kép itt!