Belépés

Madarak és fák napja a Balatonfűzfői Horgász Egyesületnél

A gyermekek ökotudatos, fenntartható fejlődést szem előtt tartó nevelését segítő, egész napos program lebonyolításában nyújtott segítséget a helyi horgászegyesület. A már több éves hagyománnyal rendelkező, szabadba tervezett rendezvény szervezőit alaposan megtréfálta a májusi bolondos időjárás. Az eredetileg a Balatonfűzfői Horgász Egyesület kikötőjébe tervezett programot gyors döntést követően a település Közösségi házába kellett áthelyezni.

P_20170505_092345.jpg

P_20170505_092332.jpg

A szervezők kreativitásának köszönhetően valamennyi eredetileg betervezett állomáshely fogadhatta a diákokat. Az egészen kicsik és már nagyobbacskák hat különböző helyszínen adhattak számot tudásokról, ügyességükről. A közös rajzolás, tréfás vetélkedő, növényzetek felismerése mellett a MOHOSZ Horgász-suli programhoz kapcsolódó állomáshelyeken ismerhették fel a Balaton halait, dobhattak célba horgászbot segítségével.
A program zárásaként a legjobb osztályok tábla csoki csomagjukat vehették át a horgászegyesület elnökétől, majd a résztvevő gyermekeket egy szelet pizzára és üdítőre látták vendégül a rendezvény támogatói.
A Balatonfűzfői Irinyi János Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola alsós diákjai részére május 5-re megszervezett programon 5 osztály 108 diákja vett részt.

P_20170505_110219.jpg