Belépés

Támogatási felhívás 2016.

Az ősi gyökerekkel rendelkező halfogás, majd a modern horgászat - ma már döntően a szabadidős sporthorgászat - Magyarországon a Magyar Országos Horgász Szövetség (MOHOSZ) szervezett keretein belül mintegy 1100 egyesületben több, mint 320.000 embert közvetlenül érintő rekreációs tevékenység, amely akár családi vagy baráti társaságban is remek alkalmat ad a szabadidő hasznos eltöltésére. Ráadásul mindez a természetben, a vízpartokon történik!

Ezen, széles társadalmi kört érintő és az elmúlt években jelentős állami támogatást is kiérdemlő tevékenységből hosszú évtizedek alatt alakult ki a ma már hivatalosan is elismert horgászsport, ahol a Nemzetközi Sporthorgász Szövetség (C.I.P.S.) keretein belül több szakágban és ezen belül számos korosztályban kerül sor rendszeresen hivatalos nemzetközi és országos versenyek, bajnokságok megrendezésére is. Külön megtiszteltetés, hogy ma már a MOHOSZ, mint hivatalos sportági szakszövetség egyben a Magyar Olimpiai Bizottság Nem Olimpiai Sportágak családjának tagszövetsége is, hozzájárulva a nemzet sportsikereihez. E keretekben a magyar horgászsport és főleg a versenyzők eredményességét talán ékesen bizonyítja, hogy versenyhorgászaink az elmúlt bő évtizedben Magyarországnak 60-nál is több érmet szereztek Európa- és világbajnokságokon, vetélkedve ezzel a legeredményesebb hagyományos sportágakkal is!

Az elmúlt időszakban a MOHOSZ megújulása során is fontos célterület volt a Magyar Csapat / Team Hungary sporttámogatási rendszer megújítása, egyben rugalmasabbá és transzparenssé tétele is. A sikeres végrehajtás eredményeként a 2015. 06. 01.–2016. 05. 31-ig szóló első időszakban az új rendszer nem állami forrásból származó támogatási összege már megközelítette 13,5 MFt-ot! Most a gyakorlati tapasztalok alapján a naptári éves rendszerre való ütemezett átállás jegyében a 2016. 06. 01.–2017. 02. 28-ig tartó második szezon kiírására került sor. Ebben a továbbra is 100.000-5.000.000 Ft-ig terjedő éves támogatói keretek között alap-, valamint bronz-, ezüst-, arany- és gyémánt fokozatú kategóriákban; pénzbeli és természetben biztosított juttatási-, valamint marketing ellenszolgáltatási és hagyományos módozatokkal; szakágra, korosztályra, vagy akár csapatra, személyre célzott támogatási lehetőséggel nyílik ismét lehetőség a versenysport támogatására. Fontos tény, hogy ezen keretekből az utánpótlás-nevelés, valamint a fogyatékkal élők sportjának bázisa is megerősítésre, ennek keretében központi szövetségi támogatásra kerül.

A támogatókkal megkötendő új szerződések ismét lehetőséget nyújtanak a védett logo-k reklámcélú felhasználására, de komoly vonzerő lehet - a támogatás költségként való elszámolhatóságán túl - viszontszolgáltatásként a havi nyomtatott példányszám tekintetében is magasan piacvezető horgászmagazinban, a Magyar Horgászban és a www.mohosz.hu felületen nyújtott megjelenési és kedvezményes hirdetési lehetőség is. Szintén egyre nagyobb lehetőség nyílik majd a kialakult együttműködések eredménye kapcsán - a tovább emelkedő horgász műsoridőnek is köszönhetően - a támogatói televíziós megjelenésre (Duna TV, F&H) is.

Ezúton is köszönjük közös ügyünkben eddigi Támogatóink segítségét! Kérjük további szerepvállalásukat, egyben a jelen sporttámogatási szezonra felkérünk minden érdeklődő céget, hogy csatlakozzon hozzánk, ezzel támogatva egy olyan jó ügyet, amely mindenki számára bátran felvállalható. Legyenek Önök is részesei közös sikereinknek!

Budapest, 2016. április 05.