Belépés

Horgásztábor a Nagy-morotván

A Cormoran és a Nyírteleki Sporthorgász és Természetvédő Egyesületek megtartották második közös horgásztáborukat a rakamazi Nagy-morotván. A sikeres rendezvényen 43 gyerek ismerkedett meg a horgászat alapjaival, vagy szereztek gyakorlatot a különböző horgászfogásokból és a halfogás tudományából. A tábor életét még a gyakori esők sem tudták megzavarni – talán még jó hatással is voltak a halak kapókedvére.

tábor11.JPG
Az első nap délelőtti foglalkozásait a rakamazi művelődési házban és az előtte lévő téren tartottuk – köszönet a polgármester gyors intézkedésének és az ott dolgozók lelkes segítségének. A foglalkozásokat hat csoportban, váltásokkal oldottuk meg, a szünetekben kis vetélkedőkkel színesítve a napot. Volt itt horogkötés, halfelismerés, úszós készség összeállítása, különböző horgászmódszerek bemutatása és dobógyakorlatok a horgászkészségek fejlesztésére. Az ízletes ebéd elfogyasztását követően lementünk a festői holtágra és segítők vezetésével, kis csoportokban horgásztunk egy jót. Az erős szembeszél ellenére, mindenki szépen fogta a keszegeket, a küszöket, a kárászokat és a termetes naphalakat.

tábor12.JPG

A második napon gyönyörű időre ébredtünk, így az evezést is gyakorolhattuk. Sokan most eveztek először, ez több csónak mozgásán igencsak meglátszott. A délelőtt folyamán tesztlapot töltöttek ki a táborozók, volt halismereti gyakorlat és felmérésre kerültek a dobógyakorlatok is. Az eredmények azt mutatták, hogy a két nap alatt nagyon sokat tanultak a táborlakók. Ezt mi sem bizonyította jobban, mint az ebéd utáni horgászverseny, ahol kiemelkedő fogások születtek. Mindenki fogott halat, de Stomp Levente 90 és Halász Fanni 71 darab kifogott hala kiemelkedett a mezőnyből. A megyei és az országos horgászszövetségek támogatásával megrendezett ingyenes tábor maradandó élményt jelentett a gyerekeknek, és a rendezőknek is sok szép élményt adott.

tábor17002.JPG
A színvonalas verseny végén mindenki kis ajándékot kapott, a helyezettek és a legtöbb halat fogók pedig külön jutalomban részesültek. A díjakat és a jutalmakat Virág Imre, a megyei szövetség elnöke adta át.

tábor1.JPG
Köszönet mindenkinek, aki bármilyen formában segített a tábor megrendezésében!