Belépés

1240 kg halat fogtak a horgászok a négy óra alatt...

Rekordszámú nevező és rekordfogások az idei Abért-tó Kupán!

Évről-évre népszerűbb a lukácsházi víztározón – hagyományosan -  megrendezésre kerülő Abért-tó Kupa, mely múlt vasárnap került megrendezésre három kategóriában. A tó kedveltségét mi sem bizonyítja jobban, hogy a nagy létszámú előzetes regisztráció miatt már a versenyt megelőző hét közepén le kellett zárni a versenyre való nevezéseket, így 80 pecás kapott lehetőséget megmérettetni magát.

csoportkep2017.jpg
A rengeteg nevezés miatt nem csak az Abért II., hanem az Abért I-es tó is megtelt, emiatt az előző évektől eltérően mindkét tavon zajlott egyidejűleg a verseny. A remek időjárás mellett a halak étvágyára sem lehetett panasz, amit a nap végén elért rekordfogás kellőképp bizonyít. A versenyző kategóriában kialakított 3 szektorban összesen 635,4 kg halat sikerült horogra csalni. A szektor győzelmekhez 40-45 kilogrammot meghaladó teljesítményre volt szükség. A nap három legjobb horgásza közül első helyen a Nyugat-Pannon HSE. osztrák versenyzője Mantl Ingolf végzett 46 910 grammal. Második az Elektromosok SHE. horgásza Török Zoltán lett 44 610 grammal, a képzeletbeli dobogó harmadik fokára az Elektromosok SHE versenyzője Tordai Gábor léphetett fel, 42 420 grammal. Hobbi felnőtt kategóriában majd 50 fő indult el a kijelölt 6 szektorban, ahol 30 kilogramm körüli fogással lehetett beszállni a dobogós helyezésekért folytatott küzdelemben. A verseny körülmények között még nem igazán tesztelt Abért I. tavon többeknek sikerült kiemelkedőt eredményt elérni. Közülük is Zsankó György a Pannónia HE. horgásza volt a legjobb, a maga 37 520 grammos összfogásával. Ezüstérmes helyen Varga Viktor a Répcelaki HE. indulója végzett 31 380 grammal. Harmadikként pedig a versenysorozat kerkafalvi fordulójában győztes Bálint Gábor, a Körmendi Munkás egyesület tagja végzett 28 370 grammal. Ifjúsági kategóriában is sikerült szép eredményeket elérniük a fiataloknak, akik közül ezen a napon Kovács Viktor (Vasvári HE. )volt a legügyesebb 16 340 grammal, a második Bicsák Barnabás (Elektromosok SHE.) lett 10 010 grammal, a harmadik helyért járó serleg Koltai Máté Márkhoz (Kerkafalvi Kéthatár-tó HE) került a 9070 grammos fogása jutalmaként. 
Az Abért-tó kupán megjelent 77 horgász összesen 1 241,9 kilogramm amurt, kárászt, keszeget pontyot fogott a 4 órás verseny során, mely 16,13 kg-os átlagfogást  jelentett. Zárásként a Vas Megyei Horgász Szövetség elnöke Seregi Miklós és ügyvezető elnöke Puskás Norbert értékelte versenyt, majd  adta át a helyezetteknek a díjakat. Ezúton is gratulálunk minden horgásznak a remek fogásokhoz és várjuk a nevezéseket a következő  gersekaráti fordulóra is!