Belépés

Ötödikként fordult a csapat, Sivák Mátyás egyéniben az élen - VIII. Feeder VB Ostellato

Nem volt könnyű a mai napunk. A sorsolásnál szerencsés kézzel húztunk, Sivák Mátyásnak az A2 jutott, ahol az edzésen Walter Tamás 42 kg-nyi hallal állt fel. Tudtuk, hogy ma már nem számíthatunk ennyi halra, de az is biztos volt, hogy ha valahol, hát ebben a szektorban lehet fogni nagy dévéreket. Matyi a hatodik percben szákolta meg az első kiló feletti dévérét, amit még 7 további követett. Mellé fogott még jónéhány apróságot és tenyeres keszeget.

FeederVB_2018 - 2.jpg

Az A15-ön ülő angol Phil Ringer tudta vele tartani a lépést, így itt biztos volt, hogy kettejük közül kerülhet ki a győztes. A mérleg azonban most Matyinak kedvezett, 11047 grammal nyerte szektorát. Erdei Attila a D szektorban a tőle megszokott higgadt, nyugodt horgászattal jó váltásokkal stabilan tudta tartani a pozícióját.

FeederVB_2018 - 12.jpg

36737338_2061973067390096_943969125158354944_n.jpg

Szektorában az orosz versenyző nagyon eltalált valamit, ő végig szedte a keszegeket, zömében a 45 méteres távról. Attila végül az ukrán versenyző után harmadik lett szektorában. Walter Tamás a C szektorban küzdött ma, és ezt szó szerint kell érteni. A lett versenyző mellette egy 5 kilós süllővel nyitott, mire Tamás válaszul beküldte a szemközti parti sáv elé a kosarát, amit behullóban elcsapott egy jó ponty. Pechjére azonnal berongyolt a bokorba, így nem sikerült partra segíteni. Tamás a csapat taktikának megfelelően időnként rápróbálva a benti, nagy dévéres reményeket dédelgető távra, a közeli 15 méteres távot is folyamatosan kezelve és horgászva tudott 81 db halat fogni, ami egy hetesre volt most elég.

FeederVB_2018 - 14.jpg

Tudtuk, hogy ebben a pecában 2 kg körüli súly lehet, de ha bejön a bónusz dévér, akkor elmehetünk ezzel 3-4 kg-ig is, ami viszont már a szektor elejére repíthet bennünket. Tamásnál sajnos ez nem így történt, az a fránya bónusz nagy dévér nem érkezett meg. Vidó Ferenc az E szektorban egy időben a hírek szerint bajban volt, mert a kinti etetése hol adta, hol pedig nem a kis keszegeket, bónusz halnak pedig ő is hiján volt.

 

 

 

Tízesre taksálták segítői, de Feca nagyot mentve fel tudott jönni a hatodik helyig. Varsányi Miklósért izgultunk a legtöbbet, mivel a B szektorban nagyon lassan haladt a mérlegelő brigád. Már a kapitányi értekezletre készülve kaptuk a hírt, hogy Miki kilencesével 26 pontot gyűjtöttünk.

FeederVB_2018 - 8.jpg

Nagyot mentek az oroszok, akik szinte mindannyian 6-7 kg körüli fogásokkal nyerték a szektorokat, és 1-1-2-2-3 pontos versenyzőik azt bizonyítják, valamire nagyon jól ráéreztek. Az angol csapat is a szokásos altatós edzések után 2-2-2-3-5 pontos versenyzőikkel 14 ponttal a második helyről várják a folytatást, a harmadik helyen a hollandok 17 ponttal, majd a belgák következnek 24, majd mi 26 ponttal következünk az ötödik helyen. A dobogó 9 pontnyi távolságra van, holnap nagyot kell horgászniuk a srácoknak. Varsányi Miklóst Sipos Gábor váltja holnap, a szektorok sorsolás már megtörtént. Az A szektorba Walter Tamás, a B-ben Sivák Mátyás, a C-ben Erdei Attila, a D szektorba Sipos Gábor, az E szektorban pedig Vidó Ferenc fog horgászni. A MOHOSZ facebook oldalán igyekszünk élőben is bejelentkezni a versenyről, bár a lefedettség ma is megtréfált bennünket, de rajtunk nem múlik… Köszönjük a szurkolást, holnap is szorítsatok a magyar csapatnak!